Benim Hikayem

Çocukluk Önemli

Çocukken okuyamıyordum

İlkokulu üç farklı okulda tamamladım. Okumada zorluk yaşadım. Disleksi olduğumu kimse düşünmedi. 4. sınıfa geçtiğimde babamın görevi dolayısıyla Gaziantep’e taşındık. Öğretmenim çok sabırlı ve şefkatliydi. Beni desteklemesiyle çok ciddi bir ilerleme yaşadım. Sınıf kütüphanemizdeki Türk ve Dünya Klasiklerini bitirdim. O gün bugündür okumak en büyük tutkum…
Sınav Stratejisi

Üniversite Sınavında Geçici Körlük Yaşadım, Sınavdan Çıkmadım

Liseyi üç farklı okulda okudum. Öğretmenlerim, arkadaşlarım, okulum değişti. Bu kadar değişkenden ben de etkilendim. Ailemin üniversite sınavına bir daha giremeyeceğimi söylemesi üzerine çok kaygılandım. Sınava girdiğimde çok büyük heyecan yaşadım. Ellerim titredi, gözlerim karardı ve yaklaşık beş dakika hiçbir şey görmedim. Sınavda görevli hiç kimseye bu durumumu söylemedim. Geçmesini bekledim. Sınavdan çıkmayı hiç düşünmedim. Sonrasında testi çözerken heyecandan çok kolay işlemleri yapamadığımı fark ettim. Kalemimi masaya bıraktım. Sınavımın bittiğini düşündüm. O an karar verdim. Sadece gerçekten emin olduklarımı işaretleyecektim. Öyle de yaptım.
Eğitmenliğe İlk Adım

İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü kazandım

Sonuçlar açıklandığında çok az yanlışım vardı. İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü kazanmıştım. Çok üzülmüştüm. Daha iyi puan alabileceğimi biliyordum fakat olan buydu. Üniversitede okurken mikro ve makro alemdeki canlılarla ilgili bilgiler edindikçe kazandığım bu bölümü daha çok sevmeye başladım. Mikroskopta gözümüzle göremediğimiz canlıların muhteşem dünyasına tanık olmak beni çok etkiledi. Aynı şekilde uzayın derinliklerine olan merakım da beni daha derinden düşünmeye sevk etti. Canlılar alemi gerçekten çok büyüktü! Pedagojik formasyonumu da yine İstanbul Üniversite’sinden aldım. Biyoloji öğretmenliğine başladım. Eğitim iyileştirir, geliştirir. Benim yolculuğumda yaşadıklarım, çocukları, öğrencileri ve danışanlarımı çok daha iyi anlamamı sağladı.
Her şeyin bir nedeni var

Öğretmenlik Yaparken Öğrencilerimdeki Okuma Sorunlarını Fark Ettim

Çalıştığım kurumda öğrencilerimin sınav sonuçlarını takip edip, neden ve nerede hata yaptıklarını görmek istiyordum. Bundan dolayı onlara fark ettirmeden gözetmen olduğum sınavlarda soruları nasıl çözdüklerine bakıyordum. Dikkatsizlik yaptıklarını, sorularda muhakemeyi doğru kuramadıklarını, sınav süresini yetiştiremediklerini ve sınav stratejilerinin olmadığını gördüm. Tamamen gönüllü olarak etütlerde öğrencilerimle hızlı okuma, muhakeme, dikkat konularında çalışmaya başladım. Bu çalışmalar tüm öğrencilerimde çok olumlu etkiler oluşturdu. O sırada kitapçılarda çocuklara yönelik hızlı okuma kitabı olmadığını fark ettim.
Türkiye'nin Çocuklar için Yazılan İlk Hızlı Okuma Kitabı

2007 Yılında ‘Çocuklar İçin Anlayarak Hızlı Okuma’yı Yazdım

Öğrencilerimin sadece ders çalışarak başarılı olamadıklarını fark etmemle düşünmeye başladım. Başarılı olmak için doğru okumak ve okuduğunu doğru anlamak, dikkati, odaklanmayı sürdürebilmek ve zamanı iyi değerlendimenin önemini gördüm. Öğrencilerime çalışma hazırlamak için yeterli kaynak bulamadığım için kendim içerik yazmaya, alıştırma hazırlamaya başladım. Böylelikle çocuklara ve öğrencilere daha çok katkı olmak niyetiyle ilk kitabımı yazdım. Çocuklar İçin Anlayarak Hızlı Okuma Türkiye’de çocuklara yönelik yazılan ilk hızlı okuma kitabıdır.
Eğitim Tasarımı Yapıyorum

Mind On Method’u kurarak, kişilerin okuma, öğrenme kapasitelerini geliştirmeyi amaçladım

Herkes biricik ve özel, öğrenme yöntemleri de öyle. Bundan dolayı her öğrencim ya da danışanımla kişiye özel bir eğitim tasarımı yaparak çalışıyorum. Mind On Method ile okuma temelli öğrenme yolculuğuna çıkıyoruz. Herkesin yürüme hızı, gördükleri başka. Mind On Method ile; Hızlı Okuma, Kolay ve Akıcı Okuma, Derinlemesine Okuma, Diyaloglu Okuma, Okuduğunu Anlamak, Dikkat Gelişimi, Bütünsel ve Analitik Algı gelişimini hedefliyorum.
Yazmayı Seviyorum

Dokuz Kitap Yazdım

Hem çocukların hem de onları yetiştirenlerin okumaya dair bakış açılarını değiştirmeyi çok önemsiyorum. Bunun için yaptığım çalışmalarda mutlaka çocuğun ebeveynine zaman ayırarak, yönlendirmelerimi yapıyorum. Bireysel olarak çalışamadığımız pek çok kişiye de kitaplarımla ulaşmayı hedefliyorum. Bir kitap sadece bir kitap değildir. Sizinle konuşan bir dost, bir arkadaştır aynı zamanda. Hem ebeveynlerin hem de çocuklara katkı olması niyetiyle yazdığım kitaplarım ise şöyle: Çocuklar İçin Anlayarak Hızlı Okuma (7 yaş+ ), Liseler İçin Hızlı Okuma (14 yaş+ ), Sihirli Kalem (Yaratıcı Yazma ve Düşünme Kitabı - 4. Sınıf), Köpek Olmak İsteyen Kedi (4 - 8 yaş), Fil Olmak İsteyen Fare (4 - 8 yaş), Tavşan Olmak İsteyen Kaplumbağa (4 - 8 yaş), Tori'nin Maceraları 'Bir Aslan Büyüyor' (6-12 Yaş) ve ebeveynlere yönelik Ebru Tarım Dilekcan ile yazdığım Ebeveynin Sihirli Yolculuğu, Mürekkepbalığı Olmak İsteyen Martı (4-8 yaş)
Misyonum

Okuma Kültürünü Geliştirmek

Doğru ve iyi okuma yetkinliği ile kişiler daha hızlı okuyarak daha iyi anlayabilir. Okumanın kendisi bilişsel olarak kişileri canlandırır. Beynimizde bulunan nöronların daha çok sinaps yapmasıyla düşünme mekanizması gelişir. Okuma bir buluştur. konuşma gibi kendiliğinden öğrenilmez. Harf dediğimiz kodların sıralanması ile anlam kazanır. Hızlı ve anlamlı okuma yetkinliği sistemik bir çalışma disiplini ile geliştirilir. Okuma kültürü bu sistemli çalışmanın bir ürünüdür. Okuma kültürüne sahip olan kişiler hayatlarının her döneminde hem kitapları hem de yaşamı doğrudan okuyabilir.

Your Shopping cart

Close