Yeniden Yüz Yüze Eğitim ve Mutlak Başarı

Yeniden Yüz Yüze Eğitim ve Mutlak Başarı

Okumak yerine dinlemek isterseniz, buradaki podcast bağlantısına tıklayabilirsiniz.

 

Uzun bir süreden sonra öğrenciler için okul zilleri tekrar çaldı. 2020 Mart ayında başlayan online eğitim süreci uzun bir süre devam etti. Yeniden yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler için ve ebeveynleri için tekrar adaptasyon dönemi başladı. Peki bu yeni süreçte öğrencilerin başarısına ebeveyn olarak nasıl katkı olabiliriz? İlkokul sınavlarının başladığı bu dönemlerde öğrenciler neler yapmalı?

Zaman Yönetimi Doğru Sağlanmalı

Sadece sınav ve eğitim başarısı için değil, hayatın tüm alanlarında kolaylık için zaman yönetimi bilinci oldukça önemlidir. Öğrenciler, neredeyse 18 aydır zaman kavramını ana bir belirteç olmadan, özgürce yönettiler. Birçoğu ders ve çalışma kavramından uzaklaştılar. Okulların tekrar açılması ile öğrenciler adaptasyon problemi yaşamaya başladılar ve zamanın yetersiz olduklarını dillendirmeye başladılar. Peki bu süreçte ne yapılmalıdır? Öğrencilerin; temel ihtiyaçları için kullandığı vakti, okulda geçirdiği zamanı ve geriye kalan zamanlarını hesaplamalı ve hayat akışlarını bu duruma adapte etmelidirler.

Çalışma Planı Oluşturulmalı

Zaman yönetimi doğru sağlandıktan sonra öğrencilerin mutlak başarıya ulaşması için çalışma planı hazırlamaları gerekiyor. Temel ihtiyaçlarına ayırdıkları ve okulda geçirdikleri vakitler haricinde kalan zaman dilimi oldukça önemlidir ve doğru planlamalıdır. Çalışma planı öğrencilerin çalışma sistemlerine, hobilerine, vücutlarının duyduğu uyku ihtiyaçlarına ve birçok etmene göre farklılık gösterir.

Çalışma Planı Oluştururken 5 Adım;

  1. Yedi günlük bir çizelge oluşturun; okul, uyku ve yemek saatleriniz haricindeki zaman dilimlerini yazın.
  2. Hobilerinizi bu çizelgeye uygun olan zaman miktarında yerleştirin.
  3. Hafta içi okul dönüşlerindeki ders çalışma planınızı yaparken; okul ders programını mutlaka göz önünde bulundurun.
  4. Günün ders tekrarını, pratiğini ve ertesi günün ders hazırlıklarını yerleştin.
  5. Ve mutlaka her gün kendinize minimum yarım saat boş bir vakit ayırın.

Size Katkısı Olan Hobiler Edinin

Hobiler sosyalleşmek için iyi bir araçtır ve bireyin kendisini iyi hissetmesi için temel bir ihtiyaçtır. Ancak teknoloji çağında hobiler sosyalleşme aracı olma yönünü ne yazık ki kaybetmekte. Bilgisayar, telefon, televizyonu kullanma stillerinize mutlaka gözden geçirin. Size katkısı olacak bir şekilde nasıl kullanabilirsiniz araştırın. Yapılan çalışmalar kitap okumanın kişiyi dinlendiren ve besleyen bir hobi olduğunu vurguluyor, kitap okumayı mutlaka alışkanlık haline getirin. (Bununla ilgili minik ipuçlarını Instagram sayfamdan bulabilirsiniz: @oznurkaraeloglu)

  • Hayatınızı kolaylaştıran, daha kolay ilerlemenizi sağlayan, geleceğinizi daha kuvvetli inşa etmenizi sağlayacak meditasyonlar ile tanışın. 
  • Bulmaca ve türevi etkinliklere zaman ayırın, beyninizin iki lopunu eş zamanlı olarak kullanmanızı sağlayan etkinlikleri uygulayın. 
  • Sporu hayatınıza entegre edin. 
  • Her hafta mutlaka bir film izleyin ve izlediğiniz filmlerin listesini yapın. 

Bu Süreçte Ebeveynin Rolü

Bu süreçte ebeveynlerin kolaylaştırıcı, öğretici ve hatta yeri geldiğinde yönetici olmaları gerekmektedir. Peki ebeveynler ne yapmalılar? İlk olarak bu süreci çocuğunuzun yaş durumuna bağlı olarak doğru kavramlarla onlara anlatmalısınız. Alışkanlık kazanmanın ve bunu sürdürülebilir kılmanın çok hızlı olmadığını biliyor olarak ilerlemeli ve çocuğunuz ile empati kurmalısınız. Doğru iletişim unsurları ile yukarıdaki düzenlemeleri yaparken onlara öncü olmalısınız. Mesela çalışma programı hazırlamayı ona siz teklif edebilirsiniz. Ona kendini iyi hissettirip, okul hayatınızı önemsediğinizi bazı sorularla hissettirebilirsiniz… (Bugün günün nasıl geçti, hangi konuları işlediniz, arkadaşların ile ne yaptın) Ve mutlaka çocuğunuz ile sosyalleşin, beraber film izleyin, beraber minik yürüyüşler yapın, kutu oyunları oynayın.

Okumak yerine dinlemek isterseniz, buradaki podcast bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Kolaylıkla ve başarı ile…
Öznur Karaeloğlu

E-mail: oznur@oznurkaraeloglu.com

oznurkaraeloglu.com

https://www.instagram.com/oznurkaraeloglu/

https://www.youtube.com/@oznurkaraeloglu

https://www.linkedin.com/in/oznurkaraeloglu/

https://www.facebook.com/okaraeloglu

https://linktr.ee/OznurKaraeloglu

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

167

Related Posts

Your Shopping cart

Close